Prediksi bola taruhan – Kunci Granada, Espanyol Masuk 5 Besar

Espanyol berhasil mendapatkan kesuksesan kedua mereka dalam Primera Liga Spanyol musim ini hanya mengungguli tuan rumah Granada dgn angka tipis 1-0 atas gol yg dihasilkan dari Manuel Lanzarote.

Granada setelah itu Espanyol mendahului pertandingan tersebut dgn was-was, kedua tim kelihatan ngak hendak telalu cepat di proses gencatan. Peluang mula-mula berlangsung dalam mnt ke 8 semasa Pereira menghasilkan bola muntah dari tendangan bebas, tetapi depankannya tembakan melalui luar kotak penalti masih melebar yang mistar Espanyol.

Granada sudah boleh mendominasi dan terus menekan pasukan tamu, akan tetapi walaupun demikian, rapatnya benteng Espanyol membikin pasukan tuan rumah kerumitan memasuki ke gawang penalti.

Kemungkinan emas baru berlaku pula pada durasi ke-32 waktu kiper Espanyol Casilla menjalankan kesalahan dengan menghiraukan bola lepas dalam tangannya sewaktu ia perkembangan tendangan sudut. Tetapi, lagipula juga, ia spontan bereaksi serta berjaya mencampakkan bola pergi dari area. Situasi tidak bertukar dan menyebabkan tingkatan seri tanpa angka tetap sehingga turun minum.

Di ronde kedua, perlagaan mulai berlangsung melalui speed layak ekspress. Kedua pemain saling bertikai dengan memberikan umpan-umpan silang dalam lumayan berbahaya. Namun, gol baru terjadi di durasi ke-76 semasa Lanzarote mencapai menembus mistar Granada dgn tendangan kerasnya.

Di dalam sisa durasi yang sedikit untuk 15 mnt tempo standard, Granada berjuang mengimbangi skor tersebut. Riki hampir menyamakan kedudukan beberapa menit kelak, tetapi lini tembok Espanyol sukses membebaskan bahaya gawang mereka.

Pada menit ke-82, takdir naas dicicip tuan rumah semasa Odion Ighalo mendapatkan kartu merah melalui wasit, hingga membuat tuan rumah mesti bermain dgn sepuluh pemain. Kondisi itu menciptakan keunggulan Espanyol atas Granada berjaya dijaga sampai match selesai.